Zakaj izbrati Jydepejsen

profil2

Ker je eden vodilnih proizvajalcev sodobnih kaminskih peči na tržišču,kjer ostaja razvojni oddelek podjetja vodilni na področju inovitet.

Jydepejsen, s svojim naravnim občutkom za različne potrebe strank, je razvil številne modele kaminov. Skupaj z mnogimi izvedbami oblog kaminov in različnimi možnosti delovanja imamo kamin za vsako vašo situacijo.

Notranjost kamina odraža Jydepejsenove dolgoletne izkušnje pri doseganju popolnega zgorevanja in distribucije toplote. Ključne točke pomembnih dejavnikov, so:

IZGOREVALNA KOMORA

Je srce kamina in je narejena iz posebnega litega železa, ki lahko prenese zelo visoke temperature. Stranice komore so obložene z velrmikulitnim ploščam, ki vzdržijo vpliv ognja vse do 1.100 ° C.

IZOLACIJA

Zaradi vermikulitnih plošč, s katerimi izoliramo izgorevalno komoro, imamo višjo temperaturo zgorevanja, boljšo karbonizacijo lesa in večjo učinkovitost kaminov. Visoko izolacijski učinek nam omogoča popoln nadzor in porazdelitev toplote.

Primarni zrak se dovaja pri vžiganju ognja v kaminu in se ga dovaja od spodaj, skozi rešetko kurišča. V tej fazi potrebuje ogenj, da se hitro vname, zrak samo od spodaj navzgor. Primarni zrak je uporabljen samo v tej fazi in se ga nato prekine. Sekundarni zrak se dovaja za zgorevanje in se predhodno ogreje, saj v kaminu že gori, tako se s predogretim sekundarnim zrakom nadzoruje zgorevanje drva v kurišču. Ta zrak vstopa preko dveh kanalov, ki potekata poleg izgorevalne komore, kjer se ogrejeta na približno 350-450 ° C, preden vstopita v izgorevalno komoro. Kombinacija segretega zraka in odlične izolacije, komore zgorevanja z vermikulitnim ploščam, omogoča zelo visoke temperature zgorevanja.

SVEŽ ZRAK

Sodobne hiše so danes pogosto tako dobro izolirane da lahko pride do zmanjšanja potrebne količine zraka. V takšne hiše se, da se izognemo notranjemu podtlaku, vgrajuje zračne dovodnike za dobavo svežega zraka od zunaj. Večina Jydepejsenovih kaminov na drva je na voljo z dovodom svežega zraka, ki omogoča da kamin uporablja zrak samo od zunaj. Tako kamin ne bo uporabljal svežega zraka, ki ga dovajate v hišo.

PRILAGODITEV

Ko se bodo plameni ognja polegli, bo kamin zmanjšal dovod zraka na minimum. Zelo visoka temperatura v zgorevalni komori pa bo zagotovila celotno uplinjanje lesa, s čimer se doseže popolno zgorevanje.

KONVEKCIJA

Stacionarni zrak, med notranjim in zunanjim delom kamina, se začne premikati ko temperatura v kaminu naraste. Tako se začne segreti zrak odvajati skozi konvekcijsko odprtin na vrhu kamina, hkrati pa se dovaja ohlajen zrak, skozi rešetko v spodnjem delu kamina. Stacionarni zračni tok je v gibanju, dokler je kamin ogret, saj se z ohladitvijo kamina znatno zmanjša sevalna toplota in distribucija toplote v vaš dom.