Pred namestitvijo

cosmo_forrest2

Pred namestitvijo vaše nove kaminske peči morate zagotoviti, da je lokacija v skladu z veljavnimi predpisi in normativi.

Glejte tudi navodila za uporabo, kjer je podatek o minimalni razdalji kamina do gorljivih materialov. Če se kamin namesti do zida ali drugega negorljivega materiala, potem se ne zahteva minimalne razdalje. Vendar pa vam priporočamo vsaj 5-7cm odmika, za vaš dostop čiščenja.

PRED PRVO UPORABO

Ko bo vaš kamin nameščen na poziciji in ko ste pazljivo prebrali vsa navodila, je pripravljen za prvi zagon. Vseeno pa vas prosimo, da skrbno preberete naslednja navodila:

Izogibajte se dotikanju kamina, ko bote vanj prvič zakurili, ker barva v tej fazi ni popolnoma suha. Dotik barve lahko povzroči odtis na površini kamina – če je potrebno, lahko z uporabo barvnega pršila retuširate površino kamina, kjer se pozna odtis oz. madež. Barvno pršilo lahko vključimo v nakupni paket Jydepejsenovega kamina (glej spodaj).

Priporočamo da se zagotovi učinkovito prezračevanje med prvim kurjenjem, saj kamin ustvarja dim in vonj od barve. Ne nahajajte se blizu kamina. Kamin bo dim in vonj barve oddajal približno eno uro, po prvem kurjenjem vanj. Dim in plin ni škodljiv za zdravje. Za pravilno zakuritev / kurjenje v vašem kaminu si oglejte navodila za uporabo.

PRAKSA PRINESE IZKUŠNJE

Optimalna regulacija zraka zahteva malo prakse. Ko bote imeli malo prakse z prižiganjem drva v kaminu, boste razvili naravno rutino.

Kamini se širijo in krčijo v fazah ogrevanja/hlajenja, kar lahko povzroča hrup oz. škripanje. Ta pojav je povsem normalen za kamine iz litega železa in ga nesmemo obravnavati kot napako.